Tonsättare

Uruppförande i augusti 2023

Stipendium

Efter vårens uppsättning av kammaroperan Bål med Opera Astarte och en nyskriven romans på text av Tomas Tranströmer valde STIM ut att belöna mig och 149 andra kompositörer (av drygt 2000 ansökningar) med ett stipendium. Så oerhört glädjande! Tack och bock Stim!

Kompositionsbeställning

Svenska kyrkan i Umeå planerar att i augusti 2023 åter anordna en Kulturfestival och har till detta beställt tre sånger (för sång, gitarr och klarinett) som kommer att uruppföras på festivalen. Tonsättningarna görs på utvalda dikter av Umeå-poeten Susanne Dahl.

Kammaroperan Bål

Efter Musikverkets stöd kunde vi sätta upp Bål under våren 2022. Den fick ett fint mottagande och förutom 5 offentliga föreställningar spelade vi även 3 föreställningar för årskurs 9 i Farsta, med ett fördjupande arbete kring psykisk (o)hälsa och suicid prevention med ett visst avstamp i hbtqi-frågor. Operan handlar om Karin Boyes sista dagar i livet och relationen med de två kvinnorna i hennes liv i en tid när homosexualitet var förbjuden. Librettot bygger på Boyes egna dikter. Se mera under Opera Astarte och Bål.

Uruppförande av 5 sånger på Boyes dikter

Den 5 september 2021 fick jag äntligen chans att uruppföra min sångcykel Träd och Människor, tonsatta på fem dikter av Karin Boye - ur diktsamlingen För trädets skull. 

Dikterna Bål, Havsbön, Javisst gör det ont, Trädet under jorden och Du är fröet. Eric Skarby ackompanjerade. Nedan kan du lyssna.

Publika möten

17.08.2021

Lördag den 14 augusti mötte jag och min kollega i kommande operaprojekt en publik i samband med Konsthall C:s festival Paviljong C i Hökarängen. Här bjöd vi på arior och duetter och berättade om kommande operaprojekt och den konsert jag håller i Söderledskyrkan söndag den 5 september tillsammans med Eric Skarby. Där uruppför vi min sångcykel på...

I januari 2019 framförde jag den första nutida klassiska tonsättning jag komponerat helt på egen hand. Innan hade jag skrivit låtar sedan 19 års ålder, men aldrig genomkomponerat, trots att jag länge varit aktiv som opera- och klassisk sångare.